HAMK Riihimäki ja Robotline kehittävät yhdessä demoa

Kohteena Alihankintamessut 2019

HAMK Riihimäessä opiskelijat pääsivät toteuttamaan harjoitustyöt DOBOT robottikäsien avulla. Ryhmillä oli vapaat kädet totetuttaa näyttävä, hauska ja messuille sopiva kokonaisuus, jossa pääosassa oli DOBOT Magician.

 Odoo image and text block

Ensimmäisen ryhmän idea oli toteuttaa pakkauslinjasto neljän robottikäden avulla. Linjastolla pieniä palikoita pakataan laatikoihin ja lopuksi laatikoihin lisätään kansi.

Ensimmäinen DOBOT nostaa pneumaattisen imukupin avulla palikan liukuhihnalle, josta toinen robottikäsi nostaa gripperillä sen laatikkoon, jonka kolmas DOBOT on asettanut pyörivälle pöydälle. Neljäs robottikäsi tunnistaa palikan värin, jonka mukaan se asettaa oikean värisen kannen laatikkoon ja nostaa laatikon pois pyörivältä pöydältä.

DOBOT robotit on onnistuneesti laitettu työskentelemään yhdessä toistensa, ja lisäksi kokonaisuuteen liitettyjen lisäosien kanssa. 3D-tulostetut levyt varmistavat robottikäsien tarkan asettelun, joka paransi robottien tarkkuutta.

 

Toisen ryhmän idea oli toteuttaa suklaakolikoita syöttävä linjasto.

Katselijan liikkuessa liiketunnistimen edessä ensimmäinen robottikäsi nostaa kolikon liukuhihnalle. Liukuhihna siirtää suklaakolikon toiselle robottikädelle, joka nostaa kolikon katsojalle annettavaksi. Robottikädet käyttävät nostamiseen pneumaattisia imukuppeja.

Odoo text and image block